Poziv podjetjem celjske regije

V času, ki pred nas postavlja zahtevo po prevetritvi miselnih vzorcev ter vrednot, hitri prilagoditvi in takojšnji akciji ter hkratnemu razmisleku, kako naprej, kot Klub podjetnikov Zlatorog Celje – sekcija mladih čutimo odgovornost, da se aktivno odzovemo na situacijo.

 

Zato pozivamo vsa podjetja (manjša, srednja in večja) celjske regije, da stopimo skupaj in odpremo vrata inovativni lokalni podpori, rešitvam, doprinosu, saj bomo nastalo situacijo uspeli premostiti le skupaj. Verjamemo, da ima vsak od nas moči in potenciale, ki jih lahko vpne v smer ustvarjanja podpornega okolja v tem trenutku. Nekateri zgledi iz naše države že kažejo, kaj se da narediti v kratkem času:

 

 • Nekaj tehnoloških podjetij v Sloveniji je združilo moči in že naredilo prve prototipe respiratorjev, ki so ključni za podporo zdravstvu.
 • V Celju je aktivirala svoje moči Tina Gracer s svojo ekipo in prostore bivšega Miroteksa, kjer deluje, v celoti namenila za šivanje mask.
 • Ustvarjajo se podporne platforme za povezovanje podjetji in posameznikov, ki omogočajo različne uporabe resursov za skupno dobro.

 

Tudi mi vidimo največjo moč v povezovanju in učinkoviti izmenjavi dobrin, znanj, veščin, orodij in/ali kapacitet.  V ta namen vzpostavljamo podjetniški povezovalnik KO-OPERATIVA ( Ko-operativa.com), kjer bomo povezovali trenutno nastale izzive z morebitnimi rešitvami med podjetji v našem okolju.

 

Skupaj smo prepoznali štiri področja, s katerimi odpiramo platformo, verjamemo pa, da bomo tudi z vašim odzivom ta še dopolnili ter skupaj nadgrajevali sproti.

 

Štiri področja, na katerih v tem trenutku delujemo so:

 1. COVID19 donacije : zbiramo podjetniške rešitve, kapacitete, vire, materiale, donacije, po katerih kliče lokalno okolje, kot npr.:
 • Pravne informacije: v zvezi s kadrovanjem v času izrednih razmer – za vse delodajalce, o tem, kar morate vedeti v zvezi s svojimi zaposlenimi.
 • IT: kako poskrbeti za delo od doma s tehnično podporo, optimizacija procesov, ipd. , storitve v oblaku v času izrednih razmer.
 • materialne ali finančne donacije, osebno svetovanje – coaching podpora v času stiske zaposlenih
 • 3D printanje zaščitne opreme (povezujemo podjetja, ki lahko prispevajo in jih usmerjamo kam ter s kom)
 1. PONUDBE: na tem mestu lahko oddate svojo poslovno ponudbo in se vpišete v bazo podjetniškega povezovalnika ali pregledate, kaj je na voljo za vaše morebitne potrebe. Pospešujemo povezovanje in sodelovanje.
 2. INICIATIVE: ustvarjamo, povezujemo se v in podpiramo iniciative, projekte ali dogodke, ki aktivno doprinašajo družbenim spremembam.
 3. MEDNARODNO SODELOVANJE: Smo aktvni člen in se odpiramo v globalno skupnost, z namenom širjenja obzorij, mednarodnih iniciativ, sodelovanj in izmenjave.

 

Pozivamo vas, da se nas obrnete s kakršnim koli izzivom, ki ga imate v tem trenutku v podjetju ali pa vidite, da bi lahko prispevali svoje kapacitete za skupno dobro in se dotikajo kateregakoli od teh štirih področji. Sporočite nam, kaj potrebujete in/ali kaj lahko doprinesete, mi pa vas bomo usmerjali dalje.  Če je vaša potreba, izziv ali rešitev, ki jo lahko ponudite namenja kakšnemu drugemu področju – smo absolutno odprti in veseli, da boste delili z nami in bomo platfromo nadgradili.

 

Če imate dodatno idejo, kaj bi še lahko skupaj podprli za čim učinkovitejšo družbeno odgovorno aktivnost za premostitev izrednih razmer, je bomo veseli slišati.

 

Skupaj lahko ustvarimo novo podporno okolje v naši regiji in pokažemo, da je zdrav, solidaren podjetniški duh tisti, s katerim ne le, da bomo zmogli, temveč bo ključen tudi pri oblikovanju nove vizije lokalne skupnosti.

 

Pišite nam na: info@ko-operativa.com

S spoštovanjem in sočutjem v dani situaciji vas lepo pozdravljamo.

 

 

Klub podjetnikov Zlatorog Celje – Sekcija Junior,

s Ko-operativci:

Dr. Matjaž Knez

Tanja Tamše

Dr. Lucija Kolar

Dr. Vladan Mladenovič

Marko Bezgovšek

Lana Stojan Zavašnik

Andreja Cepuš